Aktualności
Barman i Barista – nowe kwalifikacje techników żywienia
Dobry barman i barista to wizytówka każdego dobrego lokalu serwującego kawę i koktajle. Przyszli technicy żywienia i usług gastronomicznych wraz z nauczycielami przedmiotów zawodowych odkrywali tajniki tych zawodów na kursach realizowanych w ramach projektu „Podniesienie jakości i atrakcyjności kształcenia zawodowego w Powiecie Raciborskim – CKZiU nr 1 w Raciborzu″.
Przyrządzanie kawy i koktajli oraz ich poprawne serwowanie to niełatwa sztuka. Jednak pod kierunkiem pana Dariusza Idzika uczestnicy kursów poradzili sobie z nią koncertowo.
Zajrzyjmy do galerii i sprawdźmy, jak uczestnicy kursów radzili sobie z przyrządzaniem kaw: klasycznego Espresso, Cappuccino, Cafe Latte, Latte Macchiato oraz kokatajli: Mohito, Winter is Coming, Lato na Syberii, Duty Honor, Raw Sewage, Martini i wielu innych.
Koordynator projektu
Beata Łodziak
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020.
Fotogaleria Barman
Fotogaleria Barista
0 comments