Zmiana rozmiaru czcionki

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 1 w Raciborzu

Aktualności

Konkurs Gastronomiczny „Potrawy wigilijne”

grudzień 23, 2019 Aktualności, Wyróżniona No Comments

Pod patronatem Rady Rodziców odbył się konkurs gastronomicznym dla uczniów CKZiU nr 1 pt. „Potrawy wigilijne”. Organizatorami byli: Paweł Ładak i Piotr Piechaczek. Wzięło w nim udział 16 uczniów podzielonych na zespoły dwuosobowe.

Zadanie polegało na przygotowaniu dwóch potrawy: rybnej oraz wg własnej inwencji. Konkurs rozpoczął się o godzinie 8:30.

O godzinie 12:15 komisja konkursowa w składzie:

  1. Katarzyna Dedek – w-ce dyrektor szkoły.
  2. Małgorzata Tietz – przewodnicząca Rady Rodziców.
  3. Mateusz Stukator – szef kuchni restauracji ZODIAC.

rozpoczęła swoją część zadania. Prace jury polegało na ocenie dań w dwóch kategoriach:

  • sposób podania;
  • smak potrawy.

Jak się okazało zadanie nie należało do najłatwiejszych, gdyż komisja potrzebowała sporo czasu na wyłonienie zwycięzców:

Miejsce I – Kamila Miensopust, Dominika Marcinek.

Miejsce II – Julian Kaloudas, Daniel Kalyciok.

Miejsce II – Weronika Ryszka, Dominik Dyrszka.

Oprócz wyżej wymienionych osób w konkursie wzięli udział uczniowie: Magdalena Józefiak, Iliwia Józefiak, Krzysztof Koterba, Natalia Kukiełka, Paulina Stolarska, Dżesika Weiser, Kamil Bednarek, Dominika Mroncz, Natalia Popek i Monika Salamon.

Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział, życzmy sukcesów w dalszym szlifowaniu swoich umiejętności kucharskich oraz liczmy na udział w kolejnych konkursach gastronomicznych.

Piotr Piechaczek


0 comments


Dodaj komentarz