Aktualności
Kulinarna podróż na Cypr – tylko w CKZiU nr 1 w Raciborzu
Świeże aromatyczne warzywa, mięso, sos, mnóstwo radości i entuzjazm. Co może powstać z takiego połączenia? Najlepsza moussaka pod słońcem! Przekonali się dziś o tym uczniowie 7 klasy ze Szkoły Podstawowej nr 13 w Raciborzu.
Podczas warsztatów „Kuchnia Cypru” technicy żywienia i usług gastronomicznych wspólnie ze swoimi młodszymi koleżankami i kolegami przyrządzali tą kultową zapiekankę rodem z basenu Morza Śródziemnego.
Wspólne gotowania to doskonała okazja do integracji, poznania tajników kuchni a co najważniejsze do świetnej zabawy zakończonej degustacją własnoręcznie przygotowanego dania.
Warsztaty to pokłosie pobytu nauczycieli branży gastronomicznej na szkoleniu job shdowing na Cyprze. Taki staż był możliwy dzięki realizowanemu w szkole projektowi „Z nowymi kompetencjami w przyszłość zawodową – CKZiU nr 1 w Raciborzu”. Projekt ten jest współfinansowany przez Unię Europejską.
0 comments