Aktualności
Praktyki uczniów w Andaluzji
Od 3 października, 18 uczniów naszego Centrum rozpoczęło praktyki w Hiszpanii. Są to uczniowie w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik analityk i technik hotelarstwa. Ich wizyta i praktyki, to efekt projektu Erasmus+ „Zagraniczne praktyki kluczem do sukcesu na rynku pracy”.
Siedmiu techników żywienia będzie pracować w restauracjach: Pilar del Toro (4 osoby) oraz La Fabula (3 osoby). Miejscem praktyk techników hotelarstwa są: Hotel Casa Capitel Nazari oraz Pilar del Toro. Technicy analitycy przez 4 tygodnie będą przeprowadzać doświadczenia w firmie BIOT – Instytucie Pasożytnictwa i Mikrobiologii. Dodatkowo będą uczestniczyć w profesjonalnych wizytach technicznych.
Uczniowie w wolnym czasie będą realizować program kulturowy. Zobaczą wiele ciekawych zakątków Granady oraz Cordobę, Sevillę, Salobrenę i Gibraltar.
O doświadczeniach uczniów i ich wrażeniach już wkrótce.
Koordynatorki projektu: Iwona Niklewicz-Wróbel, Małgorzata Warwas
0 comments